Upptäck Sverige

sverige

Att resa är något som vi redan tidigare har nämnt som en bra hobby men då med huvudsakligen internationellt fokus. I denna artikeln tänker vi blicka inom Sverige och undersöka hur även dessa resor faller in i mångas fritidssysselsättningar.

Naturen

Sveriges varierade natur ger en helt otrolig möjlighet för nya upplevelser för de med naturintresse. Varför inte utforska den pittoreska västkusten eller vandra höga kustenleden som sträcker sig genom höga kustens nationalpark från Hornöberget i söder till Örnsköldsvik i norr. Totalt sträcker sig leden närmare 13  mil.

Under vägen så finns det dels möjlighet till tältning eller sova i vindskydd men många orter på vägen har även hotell. Varför inte avsluta den tunga resan med en natt i lyx på Elite Plaza Hotel i Örnsköldsvik och låta kroppen återhämta sig med ett besök på Paradisbadets Spaanläggning?

Längre in mot landet så hittar vi de Svenska fjällen. Där finns förutom många underhållande skidbackar och anläggningar ofta även många vandringsleder. Lederna brukar gå att utforska större delen av året även om vintern kan kräva snöskor alternativt längdskidor. Om man vandrar under vintertid är det extra viktigt att planera vandringen bra. Då dagarna är korta och kylan ofta hård så måste man vara väl förberedd samt hålla koll på vädret.

Kulturen

I Sverige ryms det många subkulturer. Oavsett om man är intresserad av asiatisk populärkultur eller hårdrock så finns det stora träffar man kan resa till och vara en del av. För de som är intresserad av amerikanska bilar så finns det ett speciellt möte som är ett måste.

Power Meet i Västerås har anordnats sedan 1978 och är idag världens största utomhusträff för amerikanska bilar. Med tiotusentals bilar och hundratusentals besökare är et en helt otroligt upplevelse. Amerikanska bilar och raggarkulturen har för många blivit en hobby som tar upp mycket stor del i livet.